Biltema on yksi Pohjoismaiden suurin varaosa- ja tarvikemyymäläketju.

Biltema tavarataloja on tällä hetkellä 140 ja ne sijaitsevat kaikissa muissa Pohjoismaissa, paitsi Islannissa. Suomessa Biltema-tavarataloja on 15.

Biltema

Alunperin ruotsalaisen Bilteman tavarataloja on perustettu 1970-luvulta lähtien. Linköpingläisessä kellarissa aloitettu postimyyntitoiminta laajeni muutamassa vuodessa pieneksi myymäläksi sekä myöhemmin tavarataloksi ja isoksi varastoksi. Aluksi valikoimassa oli vain auton varaosia. Perustaja Sten-Åke Lindholm on aina ollut kiinnostunut tekniikasta, mikä onkin johtanut siihen, että monet tuotevalmistajat ovat kuunnelleet Lindholmin ja yrityksen vaatimuksia. Nykyään tavarataloja on Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. Biltema lähetti myös kuvaston jokaisen kotiin, josta asiakkaat näkivät yrityksen tuotevalikoiman. Postimyynti on sittemmin lopetettu ja tilalle on tullut verkkokauppa.

Suomen ensimmäinen myymälä avattiin Turkuun 1980-luvun puolivälissä. Kilpailijoihin verrattuna Bilteman hinnat ovat ehdottomasti markkinoiden alhaisimmat, mikä onkin yrityksen myyntivaltti.