Saksalainen kauppaketju Lidl rantautui Suomeen vuonna 2002 kymmenellä eri myymälällä.

Tällä hetkellä se on Suomen kolmanneksi suurin päivittäistavaraketju. Nykyään Lidl-myymälöitä on Suomessa jo yli 170 kappaletta aina Hangosta Sodankylään, joka on maailman pohjoisin Lidlmyymälä.

Lidl

Lidlin toiminta perustuu selkeään ja yksinkertaiseen konseptiin, joka mahdollistaa parhaan laadun ja halvan hinnan yhdistämisen. Edullinen hinta onkin yrityksen kilpavaltti.

Suomen 10 ensimmäistä Lidl-myymälää avattiin vuonna 2002 ja ensimmäisten joukossa olivat Forssan, Iisalmen, Jyväskylän, Kaarinan, Kemin, Kempeleen, Kouvolan, Lappeenrannan, Pirkkalan sekä Äänekosken myymälät. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Espoon Niittykummussa ja jakelukeskukset Laukaalla ja Janakkalassa. Lidl Suomi työllistääkin peräti 5200 kaupan alan ammattilaista eri Lidleissä, jakelukeskuksissa ja pääkonttorilla. Lidl kunnioittaa kaikessa toiminnassaan kulttuurien moninaisuutta sekä tunnustaa niiden arvot ja perinteet.

Yritys kasvoi Suomessa voimakkaasti vuonna 2007 ja kasvun jälkeen yrityksessä onkin panostettu markkinointiin ja valikoiman kehittämiseen. Lidlin valikoima ei ollut Suomessa aluksi kovin laaja ja kotimaisten elintarvikkeiden suhteellinen osuus oli alussa pieni. Myöhemmin ketjun tuotevalikoima on täydentynyt suomalaisilla elintarvikkeilla ja myyntiin on tullut myös erilaisia Reilun kaupan tuotteita. Lidl toi Suomeen mukanaan myös ”eurooppalaisen kassapöydän”. Kassat oli suunniteltu toimimaan yhdessä ostoskärryjen kanssa, minkä vuoksi myymälöissä ei aluksi ollut ostoskoreja – nyttemmin ne löytyvät jokaisesta myymälästä.