Byggmax on ruotsalainen vuonna 1993 perustettu rautakauppaketju.

Suomeen Byggmax avasi ensimmäisen liikkeensä Turun Itäharjulle maaliskuun 2008 lopussa. Nykyään myymälöitä on 13 ja yrityksellä on myös laaja verkkokauppa.

Byggmax

Byggmaxilla on Pohjoismaissa yli 133 tavarataloa, joista 88 on Ruotsissa. Ensimmäinen liike avattiin Ruotsin Täbyhyn. Suomessa on tällä hetkellä 13 myymälää: Espoossa, Jyväskylässä, Kangasalla, Lahdessa, Oulussa, Pirkkalassa, Porissa, Porvoossa, Raisiossa, Seinäjoella, Turussa, Vaasassa ja Vantaalla.

Yrityksen toimintaideana on tarjota hyvälaatuisia rakennustarvikkeita alhaiseen hintaan sekä yksityiskuluttajalle, että ammattilaisille.

Kun yritys perustettiin oli sillä omanlaisensa liikeidea, mitä ei oltu nähty aiemmin. Älykkään drivein-periaatteen ansiosta asiakas pystyi itse keräämään tuotteet suoraan varastohyllyiltä. Se oli siihen aikaan harvinaista ja mahdollisti asiakkaalle hinnat, jotka saivat rakennusalan suuret toimijat hämilleen. Byggmax käyttää muutamaa tavarantoimittajaa, joka toimittaa rajallisen valikoiman perustuotteita suoraan Byggmaxin myymälöihin. Pitkäaikainen yhteistyö ja tehokkaat ostot takaavat korkean laadun ja alhaiset hinnat, joka näkyy kuluttajan loppulaskussa.

Vuonna 2016 yrityksen Byggmaxin suurimmaksi omistajaksi ilmoitettiin Nordea Investment Funds 10,5 % osuudella.