Anu Pentikin perustama suomalainen Pentik Oy on sisustustavara sekä keramiikkayritys.

Tuotevalikoimaan kuuluu keramiikka- ja lasisarjoja, sisustus- ja kattaustekstiilejä, valaisimia, huonekaluja sekä herkkuja. Myymälöiden lisäksi Pentikillä on myös verkkokauppa.

Pentik

Vuonna 1971 perustetulla sisustusmyymäläketjulla on myymälöitä Suomessa, Ruotsissa, Venäjällä, Hollannissa ja Tsekeissä. Posiolla sijaitseva tehdas on maailman pohjoisin ja myös Suomen ainoa keramiikkatehdas.Yritys työllistää 60 henkeä.

Perustaja Anu Pentik on alunperin Kuusaankoskelta lähtöiisn oleva suomalainen muotoilija. Hän muutti miehensä työn perässä Posiolle ja aloitti keramiikkatyöskentelyn parissa sekä opetti kuvaamataitoa. Kun ensimmäiset tuotteet lähtivät myyntiin syntyi Pentik Oy, jossa on ajan saatossa myyty suomalaisten rakastamia tuotteita. Pentikin ensimmäinen Helsingin myymälä avattiin vuonna 1976 rohkeasti suoraan Esplanadille. Vuonna 2016 Pentik täytti jo 45 vuotta, liikevaihto oli 30 milj ja yritys työllisti peräti 300 pentikläistä. Ruotsin, Hollanin ja Venäjän lisäksi toimintaa laajennettiin myös Prahaan, johon avattiin uusi liike vuonna 2016.